Okusite

Neočekivano raznolika

Gastronomska ponuda ovog kraja određena je slavonskom i podravskom kuhinjom u kojima se često sreću mađarski i njemački utjecaji. Bogatstvo ribljeg fonda i divljači dodatno oplemenjuje jelovnike. Tradicijska plemenita, karakterna i krepka jela potražite u ugostiteljskim objektima koji nose oznaku standarda Okusi Podravine i Slavonije.

Neočekivano pjenušava

Na obroncima Krndije, Papuka i Bilogore smjestila su se dva ovdašnja vinogorja – Orahovačko-slatinsko i Virovitičko. U Slatini je 1864. godine, u podrumu kneza Schaumburg Lippe-a, od sorte kadarka, proizveden jedan od najranijih pjenušaca na tlu Hrvatske, a u istom se podrumu i danas proizvodi uzbudljiva pjenušava paleta. U suvremenom proizvodnom sortimentu najzastupljenije sorte su graševina, sivi i bijeli pinot, zeleni silvanac, chardonnay, cabernet sauvignon i frankovka. Tijekom godine u čast vina i vinske kulture održava se nekoliko tematskih manifestacija od kojih se posebno ističe ciklus Slavonija i Podravina, WINE not?!