Projekt obnove Dvorca Janković začeo je u kolovozu 2016. godine. Virovitičko-podravska županije kao vlasnik dvorca i nositelj projekta, prijavila je projekt na poziv „Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“.

Rekonstrukcija dvorca Janković u Suhopolju predstavlja integrirani program usmjeren na spašavanje kulturno, povijesno i arhitektonski vrijednog dvorca – kroz oživljavanje kulturne baštine i bogate povijesti obitelji Janković ali i kulturne povijesti Suhopolja i Virovitičko-podravske županije. Kroz prenamjenu dvorca u Centar za posjetitelje dvorcu će se dati značaj koji je s vremenom izgubio.

Rekonstrukcijom dvorca ostvarit će se suvremeni, moderni multimedijalni izložbeni prostor koji će objediniti turističke, prirodne, kulturne, umjetničke, materijalne i nematerijalne znamenitosti i baštinu Virovitičko-podravske županije.

Provedbom projekta realizirat će se prva od ukupno četiri faze rekonstrukcije dvorca Janković u Suhopolju. Uz rekonstrukciju samog dvorca provedba projekta popraćena je nizom drugih dodatnih aktivnosti usmjerenih na oživljavanje bogate baštine i promociju s ciljem stvaranja prepoznatljivog turističkog proizvoda.

Najznačajniji rezultati projekta bit će:

  • obnovljena i opremljena zgrada dvorca Janković – ‘Centar za posjetitelje – Dvorac Janković’
  • izrađena Studija valorizacije obitelji Janković
  • osmišljen koncept i opremljen multimedijalni izložbeni prostor Centra s kreativnim laboratorijem za kreativne radionice
  • osiguran prostor i interaktivni sadržaji za posjetitelje i lokalnu zajednicu

Obnovom dvorca omogućit će se održavanje raznolikih kulturno-turističkih manifestacija, a revitalizirat će se i značajni povijesni događaji značajni za povijest obitelji Janković i Virovitičko-podravsku županiju. Obnovljeni dvorac i njegova nova funkcija bit će dodatni sadržaj koji će upotpuniti turističku ponudu te doprinijeti daljnjem razvoju lokalne i regionalne zajednice.

Ukupni troškovi projekta su 39.767.716,50 kuna. Projekt provodi Virovitičko-podravska županija u suradnji s partnerima: Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Gradski muzej Virovitica, Razvojna agencija VIDRA i Općina Suhopolje. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova (Europski fond za regionalni razvoj).