Slavonija i Podravina

Doživite neočekivano

Zamislite krajolik u kojem se tajanstvena i moćna planina susreće s pitomim dolinama, idilični pašnjaci s davno ugaslim vulkanima, a mistična rijeka s bistrim potocima… Zamislite sad u tom krajoliku elegantne dvorce, plemićke ljetnikovce i kurije, ostatke drevnih gradova i crkve – umjetničke riznice, okružene raskošnim parkovima, svjedočanstva ljubavi i solidarnosti, mjesta mira i duhovnosti… Zamislite i vrijedne ljude i njihova imanja, mirise i okuse tradicije, život u potpunom skladu s očuvanom prirodom. Mislite li da vam pričamo bajku? Nipošto! Pričamo vam sasvim stvarnu, neočekivano uzbudljivu priču, punu doživljaja, koju ćete pronaći na jednom od najljepših dijelova kontinentalne Hrvatske, na samom spoju Slavonije i Podravine. Doživite neočekivano u virovitičko-podravskom kraju, a potom sami zaključite je li to sve ipak bila bajka iz koje nećete poželjeti izaći…

Tematske rute

Plemićka ruta poziva moderne putnike, ljubitelje dokolice i otkrivanja novih mjesta! Želite li iskustvo koje spaja povijest, arhitekturu i prirodu u neočekivano lijepom kraju, Plemićka ruta je prava destinacija za izlet.

Po ljepoti i bogatstvu može konkurirati najpoznatijim kulturnim rutama Europe, nije preduga, možete ju obići za nekoliko dana, prepuna je legendi i priča, prolazi središtima gradova, pitoresknim selima i najljepšim dijelovima Podravine i Slavonije.

Jedna od glavnih karakteristika područja Virovitičko-podravske županije je iznimna ekološka očuvanost, a 17,3 % njenog teritorija predstavljaju područja zaštićene prirode. Raznolikost prirodne baštine ogleda se u nepreglednim posebnostima Parka prirode Papuk.

Očekuj više…

Go to Top